Nieuws

28 september

Burendag

Afgelopen zaterdag hebben wij, ondanks de regen, genoten van burendag 2018.

Ongeveer 100 volwassenen en kinderen uit de buurt hebben de kans gegrepen om even bij te praten, te stuiteren op het springkussen en de stormbaan en te smullen van de goed verzorgde BBQ.

Wij hebben een topdag gehad, onder andere met dank aan Jan Linders, Crazy Air en de buurtgenoten die ons hebben geholpen om deze dag tot een succes te maken.

 

 

26 september

Wijnproeverij

Op zaterdag 6 oktober organiseren wij een wijnproeverij bij Café/Zaal vd Burgt.

Jeroen Delissen vertelt je die avond alles wat je wilt weten over wijn. Natuurlijk mogen alle wijnen worden geproefd en wordt ook voor een bijpassend hapje gezorgd.

Iedereen vanaf 18 jar is van harte welkom!

Aanmelden kan nog deze week bij Dorothy Saedt.

 

22 juli

Burendag

Nu de zomer echt in aantocht is, beginnen wij alvast met de voorbereidingen op Burendag. Zijn jullie er 22 september ook bij? Schrijf deze datum dan alvast in de agenda!

 

30 mei

Irrland

Afgelopen zondag is genoten van een heerlijk dagje Irrland. Dankzij het prachtige weer konden kinderen en volwassenen niet alleen genieten van de speeltuin, maar ook van het strand, water en de glijbanen. Een topdag, zeker voor herhaling vatbaar. Ben jij er dan ook bij?

 

16 mei

Pokeravond

Afgelopen zaterdag vond de pokeravond plaats bij Café vd Burgt. Een gezellige avond, waarbij goed is geoefend op onze 'pokerface' .

Na een flinke strijd, waren er uiteindelijk 2 trotse winnaars!

Ben jij er de volgende keer ook bij?

 

2 mei

Jumpsquare

Op 7 april zijn een aantal jongeren op pad geweest voor een avond Jumpsquare. Een geslaagde avond! Nu is onze vraag natuurlijk: wat willen de jongeren volgend jaar graag gaan doen? Wij horen het graag!

 

 

19 april

Rabo Clubkas campagne

Natuurlijk doen wij als Buurtvereniging de Vijver ook mee met de Clubkas Campagne. Graag willen wij het geld besteden aan de organisatie van een straatvoetbaltoernooi. Dus ga naar www.clubkascampagne.nl en stem!

Stemmen kan nog tot het eind van deze maand!

 

29 maart

Paasbrunch

Op zondag 25 maart vond de traditionele Paasbrunch plaats, dit keer opnieuw bij de Scouting in Lieshout.

Mede dankzij het mooie weer, werd het een hele gezellige dag. Ongeveer 80 personen uit de buurt waren aanwezig, van jong tot oud.

In groepjes vertrok iedereen voor een wandeling door de buurt. Onderweg konden de volwassenen zich vermaken met een quiz waarin de algemene kennis en kennis van Laarbeek en de buurt werd getest. De kinderen konden natuurlijk op zoek naar de Paashaas (bedankt Arno!) en smullen van de chocolade-eitjes.

Bij terugkomst stond de bruch klaar en heeft iedereen kunnen genieten van al het lekkers. Daarna werd nog heerlijk in het zonnetje gezeten en hebben de kinderen (en sommige volwassenen) zich nog vermaakt met eieren zoeken, spelletjes doen en kijken naar het kampvuur.

Een geslaagde dag, die we volgend jaar zeker zullen herhalen!

 

 

28 maart

aanmelding Pokeren

Pokeren is kaartspel wat al velen jaren oud is. Vroeger was het een gokspel voor oudere mannen met dikke sigaren. Tegenwoordig speelt iedereen poker zowel jongeren als ouderen en zowel mannen als vrouwen. Is het moeilijk? Welnee, veel mensen kennen nog Yahtzee van vroeger waar een straat en een full house gegooid moest worden of 3 of 4 dezelfde. Pokeren lijkt hier heel veel op. Ben jij een speler dieop “safe” speelt of iemand die graag wil bluffen. Of houd je liever van kansberekeningen en probeer je zo te winnen? Kun jij je goede kaarten verbergen met je “pokerface”? Kom dan zaterdag 12 mei om 20.00 uur naar Dave van den Burgt!

 

 

4 februari

Hullie

Elk jaar beginnen we met een activiteit voor de kleinsten, dit jaar zijn we naar Hullie in Uden (bij de Bedafse bergen) geweest. Grote locatie met veel vlieg- en kunstwerkactiviteiten voor de kinderen, maar ook een rustig hoekje waar geknutseld kan worden. De leiding had enkele tafels gereserveerd waardoor de volwassenen lekker bij elkaar konden zitten onder het genot van natje en een droogje. Later bleven enkele gezinnen ook eten. Altijd een geslaagde activiteit; de kinderen vermaken zich goed en de volwassenen kunnen lekker achterover hangen. Het is dan wel een kinderactiviteit; maar volgens mij hebben de volwassen ook een prima dag gehad.

 

29 januari

Verslag jaarvergadering
Op 29 januari hebben we onze jaarlijkse vergadering gehad. Met een
selectieve groep van buurtleden en het bestuur zijn we door de jaarlijkse
punten heen gegaan. Na de traditionele statistieken (aan- en afmeldingen,
geboortes en overlijden, aantal boekjes en activiteiten) zijn we overgegaan
op het bedanken van de vrijwilligers. Zonder deze vrijwilligers kunnen we
de buurtvereniging niet draaiend houden, dus nogmaals via deze weg
bedankt! Geen opmerkingen ontvangen op de notulen van 2016, dus vervolgens verder gegaan met het jaarverslag van 2017. Hierin hebben we aan de hand van de activiteiten doorgenomen wat we afgelopen jaar hebben
gedaan. Hoogtepunt daarbij was de burendag; we hoopte op een opkomst
van ca. 60 personen, met 138 personen is dat meer dan verdubbeld.
Daarnaast hebben we Johnny Peeters tot “erelid” van de buurt betiteld
(Dank je Gertie!). Vervolgens het financiële verslag van 2017, hierop kwamen enkele (terechte) vragen/opmerkingen en deze zijn toegelicht.
Een van de punten die hierbij van belang is dat de contributie van 2017 nog
niet door alle betaald is. Daar zal snel achteraan worden gegaan. Verder
kwam de vraag of er wel voldoende activiteiten voor 12-17 jarige waren. In
dit boekje is daar al een activiteit voor opgenomen. De kascontrole is daarna goedgekeurd. Binnen de bestuursverkiezing hadden we wat wisselingen. Mark en Arno zijn afgetreden en Dorothy en Ilse zijn aangenomen waarbij de laatstgenoemde de secretarisfunctie overneemt. Toen stond de aanpassingen van de statuten nog op de agenda, de enkele kleine aanpassingen zijn aangenomen. Binnen het onderdeel “Wat Verder Ten Tafel Komt” hebben we de vraag gesteld hoe de aanwezigen er tegenover staan om als BV de “helpende handjes” voor Kwizut te zijn,hiervoor zouden we dan met 60 mensen Kwizut moeten helpen en daar staat een grote vergoeding tegenover. De aanwezigen waren hier positief over, later volgt meer info. Verder gaan we aan de slag met het opzetten van de buurtpreventie Whats-App-groep.
Dit was in het kort het verslag van de jaarvergadering. Aanwezigen
bedankt voor jullie input en tot volgend jaar!

 

29 januari

Afscheid Mark en Arno
Mark en Arno hebben na respectievelijk 13 en 7 jaar afscheid genomen van
het bestuur. Via deze weg willen we jullie nogmaals bedanken voor jullie
inzet!